środa, 27 lutego 2013

Jabłka, moja miłość.

Nasz dom, to dom jabłek. Zjadamy ich mnóstwo, przez cały rok. Oprócz tego rzecz wiadoma, jabłka i cynamon - idealnie, a gdy jeszcze dodamy podprażone, włoskie orzechy w słodkiej, miodowej skorupce: żyć nie umierać prawda? Przepis, który znalazłam "u Żaków" chwycił mnie mocno za serce...i już nie puścił. Polecam serdecznie tę tartę, na ciepło z kulką waniliowych lodów.



Przepis tutaj (klik). Jedyna moja uwaga - karmelizowane orzechy dodałabym gdzieś tak w połowie pieczenia, moje szybko zaczęły się przypiekać, więc część tarty (tę owocową) przykryłam folią aluminiową. Smacznego!


8 komentarzy:

  1. też uwielbiam ciasta z jabłkami i cynamonem:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jabłka i cynamon to duet wręcz wymarzony.
    Tarta prezentuje się fantastycznie.
    Zdjęcia przepiękne.

    OdpowiedzUsuń
  3. cudowna rustykalna szarlotka, niebo w gębie!:D

    OdpowiedzUsuń
  4. Izo! Ciasto i zdjęcia przepiękne!
    Zachwycam się i pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  5. wygląda pysznie, aż mam ochotę na szarlotkę :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Wygląda obłędnie, taka jesienna w sumie... Bardzo mi się podoba :)

    OdpowiedzUsuń