wtorek, 16 sierpnia 2011

Muffiny z czekoladą,żurawiną i malinami

Uwielbiam piec (i jeść) muffiny. Czas przygotowania jest bardzo krótki, więc stanowią świetny deser dla niecierpliwych (na przykład mój syn). Z podanych poniżej składników wychodzi 12 pysznych babeczek.

Potrzebujemy:
suche składniki 
2 szlkanki mąki
1 łyżkę proszku do pieczenia
3 łyżki cukru
cukier waniliowy
1 łyżeczka soli



mokre składniki
1 jajo roztrzepane
1 szklanka mleka
1/2 szklanki oleju







Aby zrobić ciasto należy mokre składniki wlać do suchych i wszystko wymieszać niezbyt dokładnie, dodać garść suszonej żurawiny, 100 g posiekanej mlecznej czekolady oraz około 1 i 1/2 szklanki malin.






Ciasto przekładamy do foremek (u mnie znów silikon - papilotki) i pieczemy około 20 minut w temperaturze 175 stopni.




Smacznego!!!

2 komentarze:

  1. Piękne zdjęcia, aż jeść się zachciało ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękuje!babeczki są na prawdę pyszne:)

    OdpowiedzUsuń